Historie

Ontstaan van ons Muziekske

KBO Berlicum-Middelrode heeft vanaf zijn oprichting vele recreatieve, educatieve en culturele activiteiten georganiseerd voor haar leden. Een aantal van deze activiteiten kregen het karakter van een eigen club binnen de KBO en groeiden uit tot een onderafdeling met eigen bestuur, met eigen contributie en huisreglement.

Op deze wijze is Ons Muziekske ontstaan op 10 maart 2004. Bij de oprichtingsvergadering waren aanwezig:

Voorzitter Theo van Hedel Sjan van der Doelen
penningmeester Paul Vriends Wim Litsenburg
secretaris Sjef van Schalen Hannie Spierings
Leider Walter van Geenen Henk Spierings,
Francien Vriends Piet Baars

Het doel van de oprichting van Ons Muziekske was om voor de KBO Berlicum / Middelrode de St.-Nicolaasvieringen en de Kerstvieringen als ook andere evenementen op te luisteren. Het orkest bestond bij de oprichting uit: drie accordeons, twee saxofoons, twee banjo’s/gitaren, klarinet, grote trom en mondharmonica. Walter van Geenen was de eerste leider van ‘Ons Muziekske’ en hoopte dat er in de toekomst ook slagwerk bij zou komen die het geheel zou verfraaien.

Walter had thuis nog enkele partituren van bekende nummers en als eerste werd ‘Het leven is goed in het Brabantse land’ op de oefenlessenaar gelegd bij de eerste repetitie.

In ‘De Driezeeg’ in Middelrode is gratis repetitieruimte gevonden en als tegenprestatie wordt er ieder jaar in oktober een concert gegeven als blijk van dank en waardering. Op 11 maart 2005 kwam het droevige bericht, dat Walter van Geenen na een kortstondige ziekte was overleden en we met het orkest zonder leiding kwamen te zitten. Henk de Winkel uit Rosmalen was al een paar repetities voor Walter ingevallen en nam toen de dirigeerstok van hem over. Intussen was het orkest met 5 muzikanten gegroeid. Met de komst van Henk de Winkel groeide het aantal leden weer met 5. Uiteindelijk bestaat het orkest anno januari 2011 uit 18 mensen.

In maart 2009 bestond ‘Ons Muziekske’ 5 jaar. Daar is op gepaste vorm bij stil gestaan.

In de loop der jaren heeft ‘Ons Muziekske’ bekendheid opgebouwd in een ruime regio rond Berlicum. Al twee keer zijn we te gast geweest op de Seniorenbeurs in Veldhoven. In diverse zorg- en bejaardeninstellingen hebben wij onze muzikale talenten naar ieders tevredenheid laten horen.

Ook ons repertoire is flink gegroeid, van de enkele nummers uit het begin is het aantal flink gegroeid tot 45 en ook dit jaar weer worden er weer nieuwe nummers ingestudeerd.